![]() |
| | #1 (permalink) |
| soru1. yasaklı listesinde bulunan uyeno'su 123 olan uyeye kitap vermeyi engelleyen bunun için bir transaction başlatan ama kitabı alan kişi yasaklı değilse ödünç veren sp? soru2.tablo odunc(oduncNo, kitapNo, uyeNo, vermeTarihi, vermeSuresi, geldimi) kitap(kitapNo, kitapAdi, ISBNNo, sayfaSayisi, kitapOzeti) kitapno ve oduncno birincil anahtar herhangi bir tarih verildiğinde bu tarihte süresi bittiği halde teslim edilmeyen kitapları bulan sp(fakat tarih olarak bugünden(getdate) büyük tarih giremesin girdiğinde ise bugünün tarihi atansın ve kitabı geri verme süresi hepsinde sabit) soru3.tablolarodunc(oduncNo, kitapNo, uyeNo, vermeTarihi, vermeSuresi, geldimi) kitap(kitapNo, kitapAdi, ISBNNo, sayfaSayisi, kitapOzeti) uye (uyeNo, adi, soyadi, adresi, aktifmi) kitapno uyeno ve oduncno birincil anahtar çalıştırıldığı gün itibariyle aldığı kitapları getirmeyen üyelerin adlarını soyadlarını listeleyen store procedure(verme süresi her kitaba göre değişken) şimdiden teşekkürler | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Merhaba melis, 1. soru Soruda stored procedure ü ne amaçla kullanmak istediğini tam olarak anlayamadım bir trigger ile bu sorununa çözüm getirebilirsin Kod: create trigger kontrol on odunc for insert as begin declare @uyeNo int select @uyeNo = select UyeNo from inserted if @uyeNo != 123 begin rollback end end Kod: create procedure sp_tarih_kontrol @tarih date as begin if @tarih>getdate() select @tarih = (getdate()) else select utbl.adi,utl.soyadi from uye utbl Inner join odunc otbl on(otbl.uyeNo = utbl.uyeNo) where dateadd(dd,otbl.verilmeSuresi,otbl.verilmeTarih)<@tarih AND otbl.geldimi=0 end Kod: create procedure sp_tarih_kontrol2 as begin select utbl.adi,utl.soyadi from uye utbl Inner join odunc otbl on(otbl.uyeNo = utbl.uyeNo) where dateadd(dd,otbl.verilmeSuresi,otbl.verilmeTarih)<getdate() AND otbl.geldimi=0 end
__________________ Beni Sevmek İçin Programlanma Devrelerini Yakarım ! | |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| t-sql, yardım |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |