MeslekForum Mesleki Gelişim Forumu

Go Back   MeslekForum Mesleki Gelişim Forumu > Bilgisayar Yazılım Donanım > Programlama

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-08-2009, 01:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SITE ADMİN
Taner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No : 2
Standart NET'in Kurulumu Nasıl Yapılır ?

Bu kurulum ile bilgisayarınızda bir metin editörü açıp kodunuzu yazabilir, gelen
derleyiciler ile derleyip uygulamanızı sınayabilirsiniz. Ancak bu kurulum, geliştiriciler için
değil, daha çok dağıtım sonrası uygulamanızın çalışacağı sistemler için uygundur. .NET
uygulamaları için gerekli çalışma zamanı ortamını, web uygulamalarının sunulabilmesi için
gerekli olan Web sunucu (IIS) eklentilerini ve desteklenen temel dillerin derleyicilerini
sunmaktadır. Bir yazılım geliştiricinin bunlardan daha fazlasına ihtiyacı vardır. Hele de
uygulama geliştireceği ortamda herhangi bir deneyimi yoksa. Bu nedenle ikinci bir seçenek
sunuluyor.
SDK yani Software Development Kit, çekirdek kurulumu içeriğinden daha kapsamlı
bir kurulumdur. Peki, 134 MB’lik kurulumda fazladan neler var: Faydalı araçlar, hata
ayıklayıcılar, SQL Server’ın hafif versiyonu MSDE, hızlıca başlamanızı temin edecek
QuickStart Tutorials, örnek uygulamalar ve devasa dokümantasyon. organizasyonu ve
disiplini ile göz kamaştıran bir dokümantasyon olduğunu kullanmaya başladıkça çok iyi
anlayacaksınız. Bu iki kurulumu da ücretsiz olarak Microsoft'un sitesinden indirebilirsiniz.
Şu anda. NET Framework istemci uygulamaları Windows
98/Me/NT4/2000/XP/Server 2003 işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Ancak sunucu
davranışı için Windows 2000 (SP2 ve üstü), Windows XP veya Windows Server 2003
gerekiyor. Windows Server 2003’te Net Framework kurulmuş oluyor zaten, ayrıca
yüklemenize gerek yok. Bu işletim sistemleri dışında ASP.NET sayfalarını (yani. NET’in
tarayıcıları ve mobil cihazları hedef alan web uygulamaları) sunamıyorsunuz. Elbette ki bu
sunum, Internet Information Server (IIS) da gerektiriyor. Teoride. NET Framework herhangi
bir işletim sistemine taşınabilir. Ancak taşınacağı işletim sistemine özgü çalışma zamanı
ortamının ve sınıf kütüphanesinin yazılması gerekmektedir.

Kaynak : MEGEP | Nesne Tabanlı Programlama 1

Seçenekler
Stil