MeslekForum Mesleki Gelişim Forumu

Go Back   MeslekForum Mesleki Gelişim Forumu > Eğitim - Öğretim / Kişisel Gelişim / Kariyer > Meslekler Rehberi ve Meslek Seçimi

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-08-2011, 16:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Junior Member
Kullanıcı Bilgileri
Üye No : 31
Exclamation Mekatronik Mühendisliği

Merhabalar ben lise 4 e yeni geçen bir öğrenciyim geleceğe dair yapmak istediğim oyun yapımcısı-yapıcısı (yapımında görev almak) olmak ancak bildiğimiz gibi bu Türkiye de gelişmekte bile olmayan bir meslek neyse benim merak ettiğim mekatronik mühendisliğinin Türkiye deki kazancı nasıldır iyimidir bildiğim kadarıyla bu mühendisler oyun yapımıda dahil birden fazla farklı alanlarda iş seçimi yapabiliyorlar (ki buna oyun yapımıda dahil) dediğim gibi Türkiye de nasıldır bu meslek yani sadece oyun yapımı bakımından değil diğer iş alanları bakımındanda bize para kazandırabilecek bir meslekmidir sorumu kısa zamanda yanıtlayabilirseniz sevinirim
isaka isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 08-10-2011, 00:40   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
SITE ADMİN
Taner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No : 2

Merhaba isaka
ülkemizde oyun sektörü aslında gelişmekte olan bir sektör.Eminim crysis oyunun duymuşsundur.Türk firma tarafından yapılıp EA games e satılmış bir projedir.Malesef medyamız bir ünlünün akşam bara gitmesini daha önemli görüp böyle şeyleri haber yapmaya tenezül etmiyor.Bende bilgisayar programcısıyım oyun programcılığı farklı bir uzmanlık gerektirir oyun programlamayı sadece kod yazmak zannetmemek gerekir 3D tasarım bilgisi ve çok iyi bir programlama bilgisi gerektirir.Benim alanım veritabanı programcılığı daha çok firmaların sorunlarını çözecek ticari yazılımlar geliştiriyorum.Mekatronik Mühendisliği yapan birisinin oyun programcısı olması imkansız değildir fakat çok zordur birbiriyle pek alakalı bölümler değildir sadece temel algoritmik mantığı bilebilir mekatronik mühendisi.Eğer ileride oyun yapmak istiyorum gerçekten diyorsan sana tavsiye edebileceğim 2 bölüm var. Bu bölümler yazılım mühendislikleri ve bilgisayar mühendislikleri. Buralarde gerekli yazılım eğitimin ufak bir kısmını alabilirsin ama okulda öğrendiğinle kalırsan tetris bile yaparken zorlanırsın.Başarılar dilerim şansın açık olsun...
Alt 08-20-2011, 04:05   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Junior Member
Kullanıcı Bilgileri
Üye No : 31

Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim anladığım kadarıyla yazıyı okuyan fakat bu konuda bilgi sahibi olan gerçekten az kişi var siz bilgisayar mühendisliğinden gerekli eğitimin bir kısmını alabileceğimi söylemişsiniz bu eğitimin tam olarak verildiği bir yer yokmu yani yabancı ülkelerde bu oyun yapımcılığı için ayrılan bölümün adını merak ettim şimdide yani acaba bizde olmayan bir bölümmü bu?
isaka isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil